Amsterdamse grachtenpanden voor Scapetown

Op 28 maart 2018 bezochten 42 leerlingen van het Bredero beroepscollege Amsterdam de werkplaats van Bouwmensen. Daar werden ze ontvangen door René Poth en zijn collega’s. Rene ontwierp een speciaal bouwpakket van drie typisch Amsterdamse grachtenpanden op schaal 1 op 10. De leerlingen wisten het bouwpakket allemaal binnen een uur met succes te monteren.

Triya: Leerling BWI Bredero beroepscollege Amsterdam: “Natuurlijk wil ik naar Scapetown! Zelf hebben we een scapehouse rondom het thema ‘Star Trek’ ontworpen.”

Clint Boeree, Docent BWI Bredero beroepscollege Amsterdam: “Techniekonderwijs in een context. Daar hebben we behoefte aan. Scapetown is een mooi project om de leerlingen te motiveren. Ze kunnen hun creativiteit kwijt in alles waar BWI voor staat (Bouwen, Wonen en Interieur). Eenmaal in de werkplaats van Bouwmensen werken ze heel geconcentreerd. Ze zijn niet eens bang om vies te worden.”

René Poth, instructeur Bouwmensen Amsterdam: “De meiden zetten het bouwpakket veel sneller in elkaar dan de meeste jongens. Ze lezen de instructies en werken samen. Jongens beginnen gewoon te bouwen!”