Een project waarvoor leerlingen naar school willen…

Voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs heeft Bouwmensen samen met De Ontdekfabriek een compleet lesprogramma ontwikkeld. Het Scapetown lesmateriaal is in vrij te gebruiken op elke school in Nederland. Docenten bepalen zelf welke onderdelen ze gebruiken en daarmee hoeveel tijd eraan besteed wordt. In het lespakket worden leerlingen uitgedaagd om eigen ‘Scapehouses’ te ontwerpen voor Scapetown en om deze zo mooi en goed mogelijk te presenteren. In een voor hen zeer aansprekende context leren ze meer over techniek en bouw, maar ook samenwerken, ontwerpen en presenteren.

Op bezoek bij een vestiging van Bouwmensen
Ook een excursie naar één van de vestigingen van Bouwmensen behoort tot de mogelijkheden. Leerlingen maken kennis met de praktijk van het bouwonderwijs. Er is vast een vestiging bij jullie in de buurt!

Naar Scapetown!
En last but not least… de beste ontwerpers mogen met de klas naar Scapetown: een van de grootste escaperooms ter wereld! Dat mag je niet missen dus…

Aanmelden
Ben je werkzaam in het Voortgezet Onderwijs en wil je (misschien) meedoen? Meld je school aan via dit formulier. En ga snel aan de slag met het lesprogramma!